av Jonas Hassen Khemiri

Välkommen in i en manipulationsmaskin där sanningen vänds ut och in.
Vad är en sanning? Hur kan man veta vem som står bakom ett budskap? Vad säger ryktes-spridning om våra innersta, mest förbjudna åsikter? Vem har makten över vårt gemen-samma minne?
I ett flöde av absurda och komiska situationer får vi följa ”Utredarens” jakt på vad som hände med de apatiska flyktingbarnen i mitten av 00-talet. Skulden bollas fram och tillbaka mellan en familj, en tjänsteman och en politiker, allt medan verkligheten bit för bit krackelerar till något oigenkännligt. I denna svarta komedi, full av tempoväxlingar, kastas sex skådespelare mellan 34 olika roller.

I mitten av 00-talet insjuknade ett stort antal barn i Sverige. De slutade äta och dricka, de förlorade kontakten med omvärlden, de blev apatiska. Gemensamt för barnen var att deras föräldrar var flyktingar som antingen väntade på eller redan hade fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Vad var det som hände egentligen?

Eftersamtal - Apatiska för nybörjare
I samband med föreställningen Apatiska för nybörjare bjuder vi in till eftersamtal där publiken får möjlighet att ställa frågor och reflektera kring vad de sett och upplevt. En öppen diskussion som sker i samverkan med skådespelare och en inbjuden gäst: Henry Ascher.
Samtalsledare är Hanna Bark från drama-pedagogutbildningen Västerbergs Folkhögskola.
Onsdag 28 mars ca kl 20.30 FoajénFri entré
......................................................................
Klubb Apatiska
Med DJ, gästbartenders och massor av folk!
Kl 21 ca torsdag 29 mars. Fri entré!
Apatiska för nybörjare spelar sin sista föreställning torsdag 29 mars på Folkteatern och det firar vi med en stor fest! Föreställningen
hade premiär på Folkteatern hösten 2011 och har under våren turnérat runt i Sverige med utsålda hus och stående ovationer. Detta måste firas! DJ SAMO (Shebly Niavarani) kommer få dansgolvet och våra hjärtan att koka, den f d UTREDAREN (Jonas Sjöqvist) är gästbartender, och det bästa av allt är att DU är välkommen!

"riktigt vital och angelägen teaterSvD
"dräpande komik...lysande teaterkonst" GP
"Med tanke på ämnet har det blivit en oväntat uppsluppen pjäs." DN 
Fler recensionsklipp!
TV4 Nyhetsmorgon med Jonas Hassen Khemiri
Pressklipp TV-väst av Hans G Ottosson

Produktion

Regi: Nina Wester 
Scenografi och kostym: Lisa Hjertén
Ljusdesign: Peter Weicht
Mask och peruk: Lars Carlsson
Kompositör: Rebekka Karijord

Medverkande i turnéföreställningen våren 2012: Lars Magnus Larsson, Cecilia Milocco, Shebly Niavarani, Ing-Marie Carlsson, Nadia Hussein Johansen och Kalle Westerdahl.

Medverkande på Folkteatern hösten 2011:
Lars Magnus Larsson, Cecilia Milocco, Shebly Niavarani, Jonas Sjöqvist, Ulla Svedin och Natalie Sundelin (praktikant från Teaterhög-skolan i Malmö).

Läs mer om:
Nina Wester     Jonas Hassen Khemiri

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär