Konsert

 

Free The Jazz! Frijazz av yppersta internationella klass. Arashi är en trio som leds av den japanske saxofonisten Akira Sakata och som backas av den tunga skandinaviska rytmsektionen Paal Nilssen-Love på trummor och Johan Berthling på bas. Bandet bildades för en konsert på festivalen i Molde 2013 och sedan dess har de turnerat världen över och släppt fyra album. 

Akira Sakata - saxofon
Sakata är frijazzlegend och marinbiolog från Japan. Sedan slutet av 60-talet har han varit en nyckelfigur inom jazz och kreativ musik. Han har dessutom lett en rad egna grupper samt varit medlem i Yamashita Yosuke Trio och spelat med artister som Jim O’Rourke, Bill Laswell och Hijokaidan.

Johan Berthling - bas
En av landets hårdast jobbande musiker som rör sig fritt mellan experimentella uttryck och som musiker bakom välkända namn. Han är medlem i kraftfulla FIRE! och andra band som Tape, Nacka Forum och Goran Kajfes Subtropic Arkestra.

Paal Nilssen-Love - trummor
Norges jazzscen hade inte varit densamma utan Paal Nilssen-Love. Med sin enorma energi och musikalitet leder han rytmen i grupper som The Thing och olika formationer tillsammans med Peter Brötzmann. Och med sitt eget Large Unit har han ritat om kartan för storband!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär