En monologföreställning om transpionjären Michael Dillon

 

”År 1915 – jag föds och dödar min mamma i födseln. De döper mig efter henne till Laura. Men jag är inte Laura, jag är Michael. Jag är den första som tar testosteron för att transitionera, den första som gör en fallosplastisk operation – den första metakuken – min kuk.

Förresten är jag inte Michael heller, jag är Jivaka. Jag ska berätta mitt livs historia, ni kommer förstå. Jag var en transpionjär men vet ni ens vem jag är – minns ni mig?

Vi ses i operationssalen.” /Dillon

Gud skapade människan och jag skapade kuken är en monologföreställning om transpionjären Michael Dillon. Den första transmannen som tog testosteron och gjorde en falloplastik operation för att transitionera. Scenkonstverket rör sig mellan teater och performance. Den skildrar verkliga dokumentära händelser realistiskt för att i nästa stund visualisera surrealistiska drömscener eller ge utlopp för episka känslor i musikal-artade scener med sång och dans. 

Det är ett pulserande allkonstverk med specialskriven musik av den queera elektropop-prinsessan Tami T och Koreografi av Sepideh Khodarahmi. Mille Bostedt, som spelar Michael Dillon, skriver och skapar föreställningen, är en icke-binär transperson. Hens egna erfarenheter av att vara trans idag är i dialog med Dillons erfarenheter från sekelskiftet och tar publiken på en inre resa där linjär tid och binära kön upplöses. 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär