Konsert

 

Horndal har sina rötter i den lilla bruksorten Horndal i Dalarna. Musiken, som de själva beskriver som en rostig metal, är en korsning mellan metal, sludge och hardcore.

I bandets debut LP, som släpptes 2019, skildrar bandet sin hemorts förfall och en döende landsbygd. Ett tema som bandet även har tagit med sig in i sitt senaste album Lake Drinkers från april 2021. Musikaliskt stor, hård och skrymmande. En politiskt relevant, arg och vemodig berättelse om den svenska bruksortens förfall. Och nu med en strimma nytt hopp/hot från Big Tech Google.

Bandet Horndal består av bröderna Pontus och Henrik Levahn (trummor respektive sång och gitarr), tillsammans med basisten Erik Welén och gitarristen Fredrik Boëthius Fjärem.

Den 30 april tar Horndal plats på Lilla Scenen på Folkteatern, redo återigen leverera sitt rostiga metalsound.

 

Foto: Daniel Liljas

Lyssna och läs mer: Facebook / Instagram

Inleder kvällen gör konceptkonstnären Johan Zetterquist. Johan arbetar med monument eller skulpturer. Dessa kan anta olika former såsom text, ljud, skisser, performances och modeller. Hans senaste album Study for a moment (2017) består av tre monument som snarast skall ses som ljudskulpturer än kompositioner. Allt är inspelat på en Gibson SG, förstärkare och effekter.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär