Ett rum med fokus på samtiden

Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Du vet, rätt envis och naiv ibland, men också den som känner dig bäst och kan komma med de mest drabbande blown away-insikterna. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, dokumentärfilm, performance, teater och dans. Du är bjuden, och rummet är litet, så vi sitter alla på första parkett.

Här är ett rum med fokus på samtiden. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Gamla rävar blandas med progressiva konstnärer i början av sina karriärer, och du kan riktigt höra hur det knastrar när nya energier skapas. Idéer från staden, teatern och restaurangen tas om hand och här kan vi vara snabba och flexibla. Ibland tar vi med ölen in på scenen, och förvandlar scengolv till dansgolv.

Program på Lilla Scenen våren 2019:

 

Spoken Word + Öppen scen

22 januari, 20 februari, 20 mars, 10 april, 2 maj Foajén
Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Nyfikna debutanter blandas med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

William Soovik Grand Finale + Nebulosa

1 februari Lilla Scenen
Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn: Yvig, känslofylld jazz möter djupgående ambient noise. Nebulosa bjuder på atmosfäriska improvisationer och kaotiska oljud.

1+1=3 performs Hemispheric

2 februari Lilla Scenen
En konsert, ett liveexperiment och ett samtal där vetenskap möter musik och konst: Brainwave Music, en konstform som sammankopplat musik och neurovetenskap sedan 1960-talet.

Nationalsången

8-9 februari Lilla Scenen
En monolog om klass och en fars kamp för sitt barn. Ett gästspel från Teatern under bron, med manus av Augustprisnominerade Eija Hetekivi Olsson. ”ett starkt, svart drama” SvD

People Edition: Crys Cole & Oren Ambarchi + Sarah Hennies + John Chantler

13 februari Lilla Scenen
En festival för kreativ musik med en förkärlek för det experimentella och visionära.

Mariam the Believer + Strings

14 februari Lilla Scenen
Medveten pop som vidrör jazz och experimentella uttryck.

Half-Night presenterar: Sonores + Safe Places

15 februari Lilla Scenen
Half-Night är ett visionärt, obegränsat och oberoende skivbolag som gör smakfulla utgåvor med allt från frigjord jazz, till abstrakt pop och experimentella prylar. Här möter vi två av deras akter livs levande på Lilla Scenen.

These Heavy Clouds

16 februari Lilla Scenen
Det här är varken ett band, en föreställning eller en performanceakt. Samtidigt är det allt det där. En värld full av pumpande bas, lesbiska kärleksförklaringar, strobbande lampor, ångest och flirtig stämning.

Lina Nyberg Band

21 februari Foajén
Lina Nyberg är en av landets mest visionära jazzsångerskor som vågar bryta gränser och skapa nytt - tillsammans med ett band bestående av idel tunga namn från den svenska jazzscenen.

Glappet i huvudet på vemsomhelst

22-23 februari Lilla Scenen
En föreställning av och med Malin Morgan, som inviger dig i de djupaste hemligheterna bakom de rysligaste konsekvenserna.

Doc Lounge

12 mars, 2 april, 10 april, 16 april Lilla Scenen
Populära fusion-biografen är tillbaka! Doc Lounge visar dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter och inbjudna gäster. Vårens filmtitlar avslöjas inom kort.

Solar + Lilium

13 mars Foajén
Releasekonsert med trumsynthduon SOLAR och djduon Lilium

Hem

4-5 april Lilla Scenen
Ett samtida drama inspirerat av vittnesmål från döva människor på flykt. Av Maja Lidbrink och Tyst Teater, efter en idé av Josette Bushell-Mingo. Ett gästspel från Riksteatern.

Nationalparken

9 april Lilla Scenen
Lockrop och lovsång från gänget bakom succéshowen Fäboland: Sara Parkman, Samantha Ohlanders, Hampus Norén och Jonas Gren. Ett gästspel från Riksteatern.

Frieda x 3

12-13 april Lilla Scenen
Ett poetiskt, rörelsebaserat och humoristisk scenverk om konstnären Frida Kahlo. Ett gästspel från Scenkonstkompaniet Viva.

Nils Berg Cinemascope

4 maj Lilla Scenen
Ett gränsöverskridande musikaliskt projekt med jazzmusikern Nils Berg i spetsen.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär