Sanning c/o Folkteatern

Politik, magi, hästsport och livemusik. Göteborgarnas teaterönskningar blir nu storslagen verklighet! Nu ska vi visa Sanningen på Folkteatern.

”Det kan handla om en människa som blir till ett djur.”

”’Jag är inte rasist, men …’ den frågan!”

”Mycket pengar, våld, lite kriminalitet.”

”Budskapet ska vara politiskt men på ett roligt sätt.”

”Det här med bussar och spårvagnar!”

Vi har frågat hundratals göteborgare vad de tycker teatern ska handla om. Men går det att plocka in verkligheten på teaterscenen? Not Based on a True Story är ett storhetsvansinnigt experiment i att försöka tillfredsställa, problematisera och kommunicera med varandra. Jakten på sanningen är igång! 

Teatermaskinen går på högvarv när detta beställningsverk nu rullar fram. Verklighet och fiktion brottas om utrymmet, storslagna kostymer fladdrar förbi och berusande livemusik väller fram över scengolvet.
Not Based on a True Story är ett sällan skådat kollage som med skratt, hjärta och svärta fantiserar över våra olika världsbilder.

I en mängd möten har göteborgare fått berätta vad de tycker att teater ska handla om. Med hjälp av forskning, litteratur, djupintervjuer, betraktelser och vår egen fantasi försöker vi förstå vilka berättelser som ligger bakom dessa tankar. Med Not Based on a True Story utforskar vi hur verkligheten gestaltar sig på teaterscenen

.................................................................

Sanning c/o Folkteatern

Nu flyttar Sanningen in på Folkteatern. Vi säger hur det är. Vi berättar det viktiga för dig. För på en teaterscen kan vi få syn på verkligheten.

Eller så är allt påhitt. Vi kanske bara låtsas att vi vet något om Göteborg, Sverige, världen. Den här Sanningen som har flyttat in här kanske inte finns.

I tre fristående men ändå sammanlänkade föreställningar får vi uppleva nästan lyckade revolutioner, dokumentära röster från Göteborg och den vite mannen som slänger av sig sin börda. Fast bara nästan. Välkommen till Sanning c/o Folkteatern

.................................................................

En liten tjuvtitt in på repetitionerna av Not Based on a True Story - tredje delen i Sanning c/o Folkteatern. Text och musik av Amina Hocine. Se och lyssna! 

Lyssna här på Amina Hocine som spelar sin nykomponerade låt "Animal" från Not Based on a True Story, där hon spelar live på scenen. Amina gör även musiken till Variation

Sanning c/o Folkteatern - en vanlig dag på jobbet. Nu släpper vi in er bakom kulisserna och visar upp Folkteatern från insidan. Personalen delade med sig av sin vardag och sina arbetsuppgifter inför premiären av Sanning c/o Folkteatern. En vanlig dag på jobbet helt enkelt. Eller? Se alla videoklipp här!

"Amina Hocines vackra musik ger en drömsk ram åt den tilltagande och överdådiga oreda som strax skapas på scen när den förtjänstfullt livliga ensemblen gestaltar det ena önske­målet efter det andra"  "oväntat uppfriskande"
Aftonbladet 150317  Läs mer

"Ensemblens entusiasm går inte att ta miste på under någon av föreställningarna och i pjäs tre, 'Not based on a true story', går den all in." ... "Det är inte tråkigt för en sekund."
GT/Expressen 150315  Läs mer

"Det hela blir en rapp, ömsint och rolig genomgång av svaren; allt från hästskötsel till fars, från drogproblematik till framtidsoro."
Svenska Dagbladet 150317 Läs mer

"här blir helheten större än delarna, så jag rekommenderar en helkväll på Folkteatern." Kulturnyheterna SVT 150316  Se inslaget

"ett mycket spännande projekt"  "alldeles utmärkt teater, ibland överdådigt bra"
Borås Tidning 150315  Läs mer

"Till slut liknar det karnevaliska upplägget cirkus, med en grotesk clownmask som desperat försöker tillfredsställa det aldrig sinande publikbehovet av underhållning." 
GöteborgsPosten 150316  Läs mer

"roligt och hemskt på samma gång" 
Dagens Nyheter 150319 Läs mer 

"Det hela lyfter ... när Amina Hocines musik och sällsamma sång och scennärvaro får prägla det hela."
Sveriges Radio, Kulturnytt, P1 150316  Läs mer

............................................

Dream pop och deephouse på Folkteatern Insag i Västnytt 150313

Produktion

Regi: Frida Röhl 
Scenografi/Kostymdesign:
Charlotta Nylund
Ljusdesign:
Carina Persson
Livemusik: Amina Hocine
Kostymdesign: 
Ellen Utterström*
(*Kostymdesignstudent
från StDH)

 

Medverkande:
Lena B Nilsson,
Lycke Claesson*,
Daniel Dahlin*,
Elisabeth Göransson,
Sanna Hultman,
Haroon Natan, 
Zardasht Rad,
Jonas Sjöqvist,
Charlotte Trulsen*.
(*Skådespelarstudent från Teaterhögskolan i Luleå)

 

Föreställningsfoto:
Mats Bäcker

Foto - Järntorget:
Lina Ikse
Illustrationer:
Camilla Engman

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär