Jesper Eneroth och Cristian Delgado i ett samtal apropå ”Stortorget”

 

Vad hände med Olof Palmes socialdemokratiska anda? Vad hände med hans arbete för gemenskap, solidaritet, demokrati och frihet? Lever andan kvar, eller försvann den med honom för 36 år sedan? Vad hände egentligen med Palmes dröm om Sverige? Är den bara ett minne eller lever den vidare med nya generationer? Hur solidariska är vi egentligen idag och finns det något kvar av den gemenskap han skapade?

Med anledning av föreställningen Stortorget tar vi oss, tillsammans med Jesper Eneroth från Olof Palmes Internationella Center och podcastaren Cristian Delgado, an den svenska socialdemokratin och vad den står för idag.

Jesper Eneroth är en svensk socialdemokratisk politiker. Han ingår sedan 2016 i socialdemokraternas partistyrelse och valdes 2020 valdes han till vice ordförande i Socialdemokrater för tro och solidaritet. Cristian Delgado har varit engagerad i föreningsliv och politik sedan 1995, idag driver han även podcasten Solidaritet med Chile.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Samtalsledare: Monika Wade

Samtalet kommer även livestreamas. Tryck HÄR för att komma till samtalet.


Stortorget - Lilla Scenen

av Guillermo Calderón

Personliga paradoxer och sociala dilemman avhandlas oemotståndligt i denna pulserande, surrealistiska föreställning. Fyra vänner, barn till exilchilenare, spekulerar vilt kring vad Olof Palme skulle tyckt om Sverige idag. För manus och regi står en av Chiles stora internationella stjärnor, Guillermo Calderón, flerfaldigt prisad manusförfattare, dramatiker och teaterregissör. Läs mer om Stortorget 


Er trygghet och upplevelse är av största vikt för oss. Den 9 februari hävdes äntligen restriktionerna och vi kan återigen välkomna er, publiken, till fulla salonger utan avstånd! Detta innebär också att vaccinationsbevis inte längre krävs för att besöka Folkteatern. Läs mer här

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär