I samarbete med Göteborgs Poetry Slam

OBS! Ny lokal: Kvällens Spoken Word är flyttat till Musikens hus på Djurgårdsgatan 13. 

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka, denna gång i Musikens hus, med en öppen scen för litteratur och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren. Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com


Medverkade 18 maj:

Suzanne Osten
Sällan har man äran att presentera någon som på allvar förändrat det här landet och dess kultur och gjort det bättre, men nu är dagen här! Film- och teaterregissör, författare, dramatiker, teaterchef, hedersdoktor och prisad och hyllad världen över, med textrader och verk som blivit en del av vår gemensamma historia. I år är hon aktuell med självbiografin ”Vem tror hon att hon är, Suzanne Osten?” och vi vet ju knappt vad vi ska göra, så glada är vi att få välkomna Suzanne Osten till oss!

Jimmy Alm
Få har väl missat att Tranemo kommun har fått en kommunpoet, och ingen poet har väl någonsin varit bättre lämpad för just det! I sin jakt på att försöka formulera det som inte går att formulera landade han till slut i insikten om att livet är viktigare än konsten, och därpå så rasade det fram just konst, under rubriken ”Dikta dig” skriver han nu porträttdikter av människor, platser, grupper och företeelser, som en direkt spegling av världens skönhet, hur spretig och dan den än råkar vara!

Peter Dyreborg
Poet, artist, författare och alldeles underbar, inte är det konstigt att han är Danmarks själva gudfader inom spoken word, tillika dansk mästare i poetry slam. Med dryga två decenniers erfarenhet på scen, nya böcker, otaliga internationella framträdande och på en danska man faktiskt begriper, känner med, skrattar med (men det kommer självklart också att finnas undertexter).

Foto: Sara P Borgström (Suzanne Osten), Anna-Carin Isaksson (Jimmy Alm), Kontraframe (Peter Dyreborg) 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär