med Chris Lancaster
Gå all-in med kärlek och galenskap!

Vi ger dig en exklusiv Valentine-konsert med den elektroakustiske cellisten och kompositören Chris Lancaster från Brooklyn, New York. Just nu är han med på alla repetitioner av vårens stora premiär på Folkteatern, Jane Eyre, och komponerar musiken till föreställningen live på plats.

Chris Lancaster har tidigare komponerat över 50 fullängdsverk för konsert, dans, teater och film. Med sin musik förenar Chris sin utbildning i den klassiska musiken med sin kärlek till popmusik, teknik och innovation. Han är känd för sin råa fysiska inställning till cellon och han använder hela instrumentets potential för att skapa en myriad av ljud. Med hjälp av pickup och förstärkning tar Chris nyanser av hela instrumentet som vrider träkroppen till trumljud och isolerar de tysta tonerna i strängarna till komplexa känslomässiga skrik.

Chris har varit dirigent och kompositör för Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company och Staccato Contemporary Dance Company i Rio de Janerio. År 2010 hade han förmånen att framföra sin musik för president Obama vid Kennedy Center Honors.


P.S. Efter konserten är det dags för vårt Kär och galen-quiz. Ladda för en helkväll på Folkteatern! Du njuter av den, lider av den, blir galen av den. Kärleken. På självaste Alla hjärtans dag prövar vi dina kunskaper i såväl populärkulturens starskaste kärleksdraman och galenskaper som frågor kopplade till psykologi, historia och litteratur. Läs mer om Kär och galen-quiz


Jane Eyre av Charlotte Brontë  
Jane är galen som drömmer. Bertha är galen och inspärrad på vinden. Charlotte Brontë var rasande galen när hon skrev. Och nu krockar hennes klassiska text med Tone Schunnessons galna penna. Köper du inte biljett är du galen. Premiär 2 mars 2019 på Stora Scenen. Läs mer om Jane Eyre

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär