Jonas Sjöqvist

Skådespelare

Jonas är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Han gjorde scenskolepraktik på Folkteatern i Getingsommar och har sedan fortsatt med roller i bland annat Simon och ekarna, Fordringsägare, Den yttersta natten, Processen, Demokrat, Mordet på en fd komiker, Tre kärlekar, Shortcuts, "Apollon" i Lars Noréns uppsättning av OrestienSkalvHeliga Johanna från slakthusenApatiska för nybörjare, Vinter och i Sofia Jupithers uppsättning av Lars Noréns Fragmente. Jonas har också medverkat i Den flygande handläggaren, RÔVA - Revy Över Världens AllmäntillståndLiljebrinks och i Sanning c/o Folkteatern: Not Based on a True Story och Variation.

Spelåret 2015/2016 var Jonas tjänstledig och medverkade i Tigern med Jupither Josephsson Theatre Company. Med den föreställningen har Jonas turnerat i Sverige och Europa, och turnén avslutades med ett gästspel på Teaterfestivalen i Avignon. Hösten 2016 medverkade Jonas i elektromusikalen Folkbokförarna och i Marie Antoinette. Jonas spelade våren 2017 i Hamlet. Under 2018 medverkade Jonas i Jupither Josephsson Theatre Companys uppsättning av Lars Noréns Episod. 2019 medverkade Jonas i Jane Eyre och Madame Bovary och 2020 i Don Quijote. Jonas medverkade i Dödsdansen under våren 2021, i Misantroperna under hösten 2021 och i Dödsdansen goes VR under våren 2022 på Folkteatern.

På film och TV har vi sett Jonas i bland annat SVT:s emmybelönade Sanningen om Marika, Komissarie Winter, Ängelby och i Johan Falk.

Jonas Sjöqvist är aktuell med Solitaire.

 

Foto Mats Bäcker

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär