Maja Kall

Scenograf / Kostymdesigner

Maja utbildade sig till scenograf på Statens Scenekunstskole i Köpenhamn 2010-2014. Innan dess hade hon studerat konst och design på bland annat Östra Grevie folkhögskola.

Med en bakgrund av installationer och utställningar har Maja de senaste åren främst jobbat som scenograf och kostymdesigner. Hennes arbete har bland annat synts i Trollflöjten och Kejsarn av Portugallien på Göteborgs stadsteater, Vi som fick leva om våra liv på Backa teater/Dramaten och Färgen från yttre rymden på Backa teater.

Tillsammans med regissören Erik Holmström har Maja tidigare satt upp ett flertal föreställningar, bland andra Mamman på Teater Tribunalen och Automata på Orionteatern. Automata var en föreställning helt utan skådespelare och klassisk dramaturgi. Istället stod Dror Feilers musik, maskinerna och den rörliga scenografin för dramat.

Våren 2018 gjorde Maja scenografi, kostymdesign och dockor till Doktor Faustus här på Folkteatern. Uppsättningen fick en efterlängtad nypremiär hösten 2019. Samma år var Maja även aktuell som scenograf och kostymdesigner i Jane Eyre på Folkteatern, i regi av Ragna Wei. Hösten 2020 gjorde hon scenografi och kostymdesign till Don Quijote på Folkteatern. 2021 fortsatte hon sitt samarbete med Erik Holmström i The World is Full of Married Men på Malmö Stadsteater, i samarbete med Malmö Dockteater, baserad på en bok av Jackie Collins. Våren 2022 var Maja aktuell på Folkteatern igen med scenografi och kostymdesign till Moderna tider.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär