Tillgänglighet

Vi strävar efter att ha en så god tillgänglighet som möjligt på Folkteatern. Här har vi samlat information om det som kan vara bra att veta när du kommer till oss. Publikvärdarna finns på plats och kan hjälpa dig när du är här. Om du har frågor som du inte får svar på här, hör av dig till biljettkassan på tel 031-60 75 75.

FAQ tillgänglighet

Hitta och ta sig hit

Folkteatern ligger vid Järntorget och hit tar du dig med spårvagnslinjerna  1, 3, 6, 9 och 11 samt busslinjer 60, 80, 760, 764, 765 och Blå Express. Hos Västtrafik får du mer information och kan planera din resväg: www.vasttrafik.se. Se karta under kontakt!

Parkering

På baksidan av Folkteatern och utanför biograf Draken finns stora parkeringar med ett flertal platser. Utanför Draken finns även platser för dig som har en funktionsnedsättning och behöer parkera nära. Här finns vi (karta)

Garderob och toalett

Vår garderob hittar du en trappa ner i foajén. Om du har svårt att gå i trappor, kan publikvärdarna hjälpa till med att hänga in ytterkläderna. Garderoben kostar inget och vi ansvarar för kläderna medan du ser föreställningen. Toalett för dig med funktionsnedsättning finns på entréplan och övriga toaletter finns i nedre foajén.

Till scenerna

Stora Scenen och Lilla Scenen finns en trappa upp från entréplanet. Vi har en hiss som tar dig dit om du har problem att gå i trappor. Be gärna publikvärdarna om hjälp.

Mat & dryck på Folk

Folk - Järntorgets prisbelönta naturvinsbar och vegetariska matsal finns i teaterns foajé. Kom förbi innan föreställningen, i pausen eller någon annan dag. Restaurangen ligger i markplan och därför når du den lätt. Folk har öppet tisdag till lördag och serverar vegetariska små- och mellanrätter från hela Europa och ekologiska drycker. De har också hand om teaterns pausservering. Vill du boka bord eller har andra frågor om restaurangen, kontakta Folk

Behöver du hörselförstärkare?

Vänd dig till publikvärdarna när du kommer till teatern så får du låna en personlig mottagare med hörlurar. Den kan även användas tillsammans med din egen hörapparat. OBS! Se till att vara i god tid om du behöver hjälp med detta. 

Använder du rullstol eller permobil?

För dig som använder dig av rullstol eller permobil finns särskilda platser i vår salong. Behöver du en sådan plats, meddela biljettkassan vid bokning. Har du en assistent med dig, får hen en fribiljett. När du kommer till föreställningen hjälper våra publikvärdar dig till rätta, men kom i god tid så de hinner lösa detta på bästa sätt. Du kanske till exempel behövar ta hiss upp till det plan där scenerna är. 

Syntolkning

Alla syntolkningar på Folkteatern genomförs av certifierade syntolkar och vi syntolkar oftast våra egna föreställningar. Läs mer om syntolkning här: Synskadades Riksförbund tel 031-727 22 38. På respektive föreställnings sida informerar vi om när syntolkningen är. 

Taktila skyltar

Folkteatern har taktila skyltar bland annat vid ingångarna till scenerna, vid toletterna och vid hissen för att underlätta för dig med synnedsättning att hitta rätt i lokalerna.

Textning/Teckentolkning

Folkteatern erbjuder ibland textade föreställningar på särskilda dagar. Vi textar på svenska främst för dig med hörselnedsättning. Ibland har vi föreställningar som är textade på andra språk. Vi har också teckentolkning av föreställningar vid vissa tillfällen. Vi lägger ut information om textning och teckentolkning på de aktuella föreställningarnas sidor. Läs mer på vår repertoarsida

Tryggt besök utan restriktioner

Den 9 februari 2022 hävdes äntligen restriktionerna och vi kan återigen välkomna er, publiken, till fulla salonger utan avstånd! Detta innebär också att vaccinationsbevis inte längre krävs för att besöka Folkteatern. Er trygghet och upplevelse är av största vikt för oss. Folkteatern följer regeringens, Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens riktlinjer och rekommendationer. Varmt välkomna!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär