Våra scener

Vi har en stor modern scen som vi kallar Stora Scenen och en teaterscen för mindre produktioner som heter Lilla Scenen. Dessutom använder vi Foajén till olika publika arrangemang. Fjärde Scenen är Folkteaterns digitala rum. Ibland spelar vi i andra spännande lokaler utanför teaterhuset och runt om i Västra Götalandsregionen. 

Stora Scenen                                     

Här befinner vi oss mitt i samtiden men är förankrade i historien. Existensen och samhället berättas om genom såväl nyskriven dramatik som klassiska dramer, med stor värme och humor. Vår stora teatersalong rymmer ca 300 platser och har skjutbar gradäng och orkesterdike.

Lilla Scenen

Här spelas egna föreställningar och gästspel av mindre format. Ett rum med fokus på samtiden där föreställningar, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, diskussioner, samtal, performance och dans får ta plats. Det finns plats för ca 60 personer i den intima lokalen. 

Foajéscenen

Här håller vi samtal, debatter och andra arrangemang kring våra föreställningar och Matsalen på Folk har ofta sina konserter här. Foajén erbjuder alla möjligheter till en närmare upplevelse.

Fjärde Scenen

Fjärde Scenen är Folkteaterns digitala rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer både att producera och beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen. Titta in på Fjärde Scenen

Spelas just nu

Är du nyfiken på vad som är aktuellt på våra scener just nu? Läs mer här 
Här hittar du också Arkivet där du kan se vad som spelats tidigare.

Det händer också att vi spelar i andra spännande lokaler utanför vårt teaterhus och dessutom besöker våra föreställningar ibland olika platser runt om i Västra Götalandsregionen.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär